Kortferie

Høyevarde fyrstasjon, Høgevarde     Fyret - Kopi     5065740584_7453fbff09_z

Fyrferie

Fyrene langs kysten er viktige landemerker og det er ikke uten grunn at de blir kalt «Kystens katedraler».  En natt på fyret er et ferieminne for livet. Sjelden kommer du så tett på naturen, sjelden er utsikten mer storslått og sjelden er historiene mer spennende.

Kortferien starter på Karmøy med en overnatting på det historiske Høyevarde Fyrhotell; en fyrstasjon som ble opprettet i år 1700 og som har vært et viktig fyrtårn i Karmsundet, tidligere kalt Nordvegen.

Turen fortsetter neste dag mot det «blide sørland».

Rederiet Hotell i Farsund ønsker velkommen. Bygget som huser Rederiet Hotell begynte sin historie på midten av 1950-tallet da skipsreder Andrew Glastad reiste nytt kontor til Mosvolds Rederi i en tidsriktig funkisstil. Rederivirksomheten fortsatte i bygget frem til slutten av 90-tallet da det ble omgjort til hotell.

Et besøk på Lista fyr er spennende. Fyret ble bygget i 1833 og ligger på Ytre Listalandet, ca. 15-20 minutters kjøretur fra hotellet. Tårnet er 34 meter høyt og på toppen kan man speide til havs og tenke på alle skipsepoker fyrvokteren har fått med seg.

En deilig lunsjkurv med lokale smaker nytes i strandsteinene. Herfra fortsetter turen på egen hånd.  Hva med å besøke De Historiske hotellene Lillesand Hotel Norge og Strand Hotel Fevik?

Les mer og bestill her.

En reise i norsk arkitektur & industrihistorie

Dette er en 4-dagers tur som tar dere gjennom spennende norsk industri historie, arkitektur og vakker natur.  Kortferien starter på Rjukan hvor det fortelles en spennende og viktig industrihistorie for Norge og hele verden. Etter flotte opplevelser på Rjukan fortsetter kjøreturen til Suldal og Energihotellet. På Energihotellet får du oppleve den unike  funkisarkitekturen  tegnet av Geir Grung for Norsk Hydro på 60-tallet.Etter frokost på dag 3 foreslår vi en kjøretur på ca. 45 minutter for å oppleve Almannajuvet. Almannajuvet ligger langs arkitekturrundturen på Nasjonal Turistveg Ryfylke.

Fra Almannajuvet fortsetter dere kjøreturen til Karmøy og Høyevarde Fyrhotell, kjøretid ca.2 1/2 time.

Høyevarde er på ca 60 mål naturlandskap, og befinner seg som en skjult uberørt skatt inne på Hydros anlegg på Karmøy.

Les mer og bestill her;

http://booking.dehistoriske.no/norsk-industrihistorie?c=no

 

Åpningstider

  • Åpent for individuelle gjester i juli. Åpent på forespørsel hele året for konferanse- og selskapsgrupper.

    Medlem av

Kontakt oss

Sosiale medier